Windows 9: One for all, all for one?

Modern-Windows-9-Concept

 

Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat Microsoft in Windows 9 met de desktop-, tablet- en telefoonversies in één systeem samenvoegt.

“We will streamline the next version of Windows from three operating systems into one single converged operating system for screens of all sizes.”

Handig was mijn eerste gedacht. Tegelijkertijd zag ik, terwijl ik volstrekt niet technisch ben, meteen al een enorme complexiteit. Hoe ga je dit voor elkaar krijgen???

Al snel bleek dat Satya Nadella, de nog redelijk verse CEO van Microsoft, duidelijk moet wennen aan het praten met investeerders en de impact van zijn woorden. Nog tijdens zijn toelichting op de kwartaal cijfers werd op vele websites het nieuws over samenvoegen van de versies en platformen gebracht. Dat hij aan het eind van zijn “Q4 2014 Results – Earnings Call” uitlegt hoe het nou echt zit is dan al niet meer relevant. Maar, hoe zit het nou echt?

satya-nadella-microsoft-ceo-24Hieronder een uitleg van wat er nou echt bedoeld wordt:

  • Er is één team dat zich bezig gaat houden met de ontwikkeling van alle Windows varianten
  • Alles varianten worden gebouwd of dezelfde “core”, één basis dus.
  • Men streeft naar één Store voor alle platformen
  • Men streeft naar één platform voor ontwikkelaars. Je wil hetgeen je bouwt voor een laptop, niet opnieuw voor een telefoon moeten bouwen.

Kijk hier voor meer info.

Kortom, er komt niet één Windows versie, er zullen meerdere versies blijven bestaan. Het streven is vooral alles dichter naar elkaar te trekken om het voor ontwikkelaars en gebruikers een stuk eenvoudiger en duidelijker te maken.

Duidelijk?

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s