Top 10 van de eerste 10 maanden

top102012 ligt achter ons en de laatste weken zijn we dan ook weer overspoelt met menig top 10 lijstje. We kunnen tegenwoordig van alles wel de beste 10 vinden. Er zijn zelfs websites die zich toeleggen op het verzamelen van top 10 lijsten. Ik ben nog op zoek naar de “top 10 van top 10 lijsten van 2012”, heb die nog niet gevonden…
Na 10 maanden in de VS vond ik het tijd worden voor mijn eigen top 10. Waar anderen nog enigszins proberen om een samenhang in hun lijst te hebben is die bij mij lastig te vinden. 10 volstrekt willekeurige dingen, kostte dus ook de nodige moeite ze op een rij te zetten. Grote afwezige is wellicht alle kennis die ik hier heb opgedaan over het Amerikaanse onderwijs, het werken bij een startup en Sillicon Valley. Dat leek me echter bij uitstek een geschikt onderwerp voor een uitgebreider verhaal… 🙂

10. Windows 8

windows8
Hekkensluiter, maar wel degelijk op de lijst. “To boldly go where no man has gone before” komt steeds weer in mij op. Een enorme stap van Microsoft die ze tot op de dag van vandaag op dagelijkse kritiek is komen te staan. Terecht? Ik weet het niet. Ik merk dat mijn PC veel “rustiger” draait op Windows 8 dan op 7, het besturingssysteem is gewoon goed. Echter, ik mis het eenvoudig zoeken in je documenten nog elke dag. De metro interface?.”new Windows User Interface (UI)? Windows 8-style UI? The modern UI? Niet handig hoe Microsoft daarmee liep te klooien. 1 miljard dollar hebben ze uitgegeven aan reclames, zeker hier in de VS zie ik ze dagelijks op TV. En toch lijkt het niet echt aan te slaan. “Lijkt” is dan wel een belangrijk woord. De wereld is de afgelopen jaren, door de komst van tablets, IOS en Android dermate veranderd dat je in mijn ogen verkoop niet kan afzetten tegen eerdere versies. Economische factoren spelen wellicht ook een rol. Feit is wel dat ik dagelijks slechte “pers” voorbij zie komen en dat Microsoft duidelijk moeite heeft om hieruit te komen. Voor mij echter een top 10 moment, ze hebben het namelijk gewoon gedaan en het is een goed product!

9. Reclame op TV

Reclame is hier uitgevonden (soap-opera…) en wat heb je hier een briljante reclames op tv. Vol humor en onverwachte wendingen. Hier mijn top 3 (verstopt in deze top 10).

8. Tennissen

703820_4540898635858_394732352_oNa een “sabatical” van 18 jaar ben ik weer begonnen met tennissen. In 1994 gestopt wegens knieproblemen, nu weer begonnen. Ik heb het al die jaren nooit gemist, maar wat is het toch een heerlijke sport. Toen ik 12 was moest ik kiezen tussen meerdere sporten, je kon nu eenmaal niet alles doen. Argument van mijn ouders om te blijven tennissen was dat ik overal over de wereld zou kunnen tennissen en dat het een fantastische manier was om makkelijk mensen te ontmoeten. Maakt natuurlijk volstrekt geen indruk op een 12-jarige, maar ze hadden gelijk. Heb veel mensen ontmoet, vriendschappen gesloten. Daarnaast is er de kick van het spelen van competitie, toernooien en jezelf terugzien op rankings van Californië. Bijkomend voordeel is dat ik opeens ook weer veel met de kinderen tennis, kortom alleen maar positief! (enige minpunt is dat ik helaas ook weer net zoveel bespanningen kapot sla als vroeger, aardige kostenpost in huize Stork…)

7. Rondje fietsen om Lake Tahoe

In augustus heb ik met een paar vrienden een “rondje” Tahoe gefietst. Lake Tahoe ligt op 2.000 meter hoogte, briljant stukje natuur. Rondje om het meer betekent 135km klimmen, dalen en vooral genieten van het uitzicht. Hoogtepuntje!
Lake Tahoe

6. 17 mile drive / Highway 1 / Yosemite

Waanzinnige natuur hier in Californië. De weg langs de kust (Hwy 1) is echt prachtig, soms 70 meter boven de zee, soms op zee niveau. Zeehonden, zeeolifanten, veel vogels en natuurlijk de beroemde golfbanen. Standaard uitstap met vrienden/familie die op bezoek komen. Gaat nooit vervelen. Rij vooral iets zuidelijker dan Carmel, tussen Big Sur en Hearst Castle is het spectaculair!
DSC_1144
DSC_1148
Yosemite hoef ik niet veel over te schrijven, foto’s zeggen genoeg. Ben je in de buurt, ga er dan zeker langs!
DSC_0764
DSC_0788
DSC_0931
DSC_0950
DSC_0988 - Copy

5. Microsoft Surface

Knap zoals Microsoft dit helemaal stil heeft weten te houden. Een Apple-achtige lancering, een geheim event. Een prachtig device, met een prachtige oplossing voor het keyboard. De RT versie is wat mij betreft (helaas) wat zwak. Het feit dat veel programma’s er niet op te installeren zijn, doet in mijn ogen wat af aan de mogelijkheden die de goedkope variant had kunnen bieden. En voor wat betreft de term “goedkoop”… Dat is hij helaas niet. Prijspunt ligt op het zelfde niveau als de iPad en ik had toch echt gehoopt op een tactiek zoals Amazon die hanteert met de Kindle Fire. Strak geprijsde modellen, waarmee je initieel een groot marktaandeel creëert. Kan me voorstellen dat Microsoft hier in een wat lastig vaarwater zat, kijkend naar hun traditionele hardware partners. Je wilt natuurlijk niet je bestaande partners een enorme schop geven door een product te introduceren voor een prijs waar zij nooit aan kunnen komen. Wel top 10, want het is gewoon een cool ding. En het geluid uit de reclame dat maakt hij ook echt. Steve Jobs had het kunnen bedenken 🙂

4. Black Friday

Zie mijn blog hierover. Wat een genot om dit eindelijk een keer van dichtbij mee te maken.

3. Vinden van huisIMG_0951

Belangrijke voorwaarde voor het realiseren van de “American dream” was natuurlijk een huis. We hebben een superhuis gevonden, niet alleen voor ons maar vooral voor de kinderen. De kinderen zijn altijd onze eerste prioriteit geweest bij deze stap. Ik heb altijd gezegd dat mijn ambitie niet ten koste mag gaan van de kinderen. Vooralsnog zijn we daar goed in geslaagd. Wonen aan een cul-the-sac (thermometer zoals Floor het noemt), spelen op straat, dicht bij goede scholen, op een paar honderd meter van de Santa Cruz Mountains. Helemaal te gek.

2. Skype en facebook

Wat een uitvindingen voor iemand die in het buitenland woont. Sommigen zullen mij misschien een spammer vinden op facebook, maar wat een prachtige manier om vrienden en familie (met name ouders/opa’s/oma’s) op de hoogte te houden van wat je allemaal uitspookt. Hoe hebben we het ooit zonder kunnen doen.
Het zelfde geldt voor Skype. Gratis met elkaar bellen, elkaar kunnen zien. Briljant en je vraagt je toch echt af hoe mensen vroeger emigreerden. Die brieven deden er weken over, bellen was moeilijk en duur. Wat moet dat zwaar geweest zijn. Of zou het zo zijn dat je, als je niet beter weer, er ook anders mee omgaat. Anyway, een duidelijk 2e plek.

1. Komst van gezin

Met stip op 1. Na bijna 5 maanden in mijn eentje hier gezeten te hebben kwamen de dames half juli dan eindelijk naar de VS. Helaas een weekje later dan gepland, ik moest zo nodig eerst nog even naar de Microsoft World Partner Conference… De start was perfect, we hadden de eerste paar maanden mooi weer. Op dag 1 meteen naar het zwembad en daarna weken lang genieten van de omgeving, het weer maar vooral van elkaar. Ik zal er nooit meer voor kiezen zolang zonder vrouw en kinderen te zijn. Niet te doen 🙂
stork10
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s