Oud en Nieuw

Al jaren vieren wij Oud en Nieuw op de dezelfde manier. Met een vaste harde kern komen we in de loop van de dag bij elkaar, de laatste jaren altijd op dezelfde plek in Laren (Gld). Kinderen worden meegesleept en als iedereen er is zijn we met 13 mensen bij elkaar. Het recept is steeds hetzelfde. Op oudejaarsdag gaan we rond drie uur wandelen in de bossen rondom Laren, we zoeken wat reeën, wandelen even langs de “dikke boom” (http://bit.ly/grKsjX) en luisteren naar de knallen van het carbid schieten. Rozig stappen we vervolgens rond 5 uur een immense woonkeuken in waar we pas om 2 over twaalf weer uitkomen om buiten met vuurwerk te spelen.

Kinderen en volwassenen bij elkaar in één ruimte, niemand die zich verveelt. Dan zal de Top 2000 wel op de achtergrond aanstaan, of de oudejaarsconference? Er zal wel veel met telefoons/iPad’s gespeeld worden? Ik hoor het al denken 🙂

Nee, helemaal niet. Althans niet door de volwassenen. Elk jaar valt het me weer op dat er één dag in het jaar is dat ik weinig denk aan e-mail, Twitter, “wat is er in de wereld gebeurd”… Op deze dag staan we met zijn allen in de keuken, rondom een enorm kookeiland, te praten. Ouderwets, analoog communiceren. Natuurlijk praten we over iPad’s, Sonos, Mac vs PC. Maar ook veel over werk, ouders, kinderen, huizen, vakanties, dromen. Kortom, over het leven. Zonder tussendoor even snel mail, twitter, nu.nl, teletekst of wat dan ook te checken. Eén dag in het jaar kan dat kennelijk, al die andere dagen zit ik volledig vast aan mijn iPhone, iPad, radio/televisie.

Wat hierbij wel helpt is dat ik erin geslaagd was mijn hele Postvak IN leeg te krijgen op de laatste dag van het jaar. Dat geeft enorm veel rust. Een andere belangrijke ontwikkeling is dat de iPad’s en iPhone’s geclaimd worden door de kinderen. De verslaving wordt volledig aan hun doorgegeven en Angry Birds, Cut the Rope maar gelukkig ook woordjes leren en tekenen wordt achteloos door hun gedaan.

Conclusie? De laatste dag van het jaar geeft kennelijk enorme rust, die dag is de dag van het loslaten. Om vervolgens natuurlijk met zijn allen keihard het nieuwe jaar in te knallen en weer net zo gestrest verder te gaan. Dankzij mijn iPhone wekker ben ik wel uitgeslapen aan het nieuwe jaar begonnen, helaas ook vol stress en haast…

Mensen, een gelukkig 2011 allemaal!

Advertisement

One comment on “Oud en Nieuw

  1. Leuke site!. Er zijn nog weinig goede sites over dit onderwerp te vinden.
    Ben blij met jullie toevoeging!
    Ik kan helaas geen bookmark aanmaken naar charlesstork.wordpress.com in Firefox. 😦 Weten jullie hoe dit komt?

    Groetjes Barbara

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s