Symantec in Mountain View

Gisteren was het eindelijk zover, we gingen op bezoek bij Symantec op hun hoofdkantoor in Mountain View. Mountain View ligt op iets minder dan een uur rijden van San Fransisco. Op weg van San Francisco merk je al dat je langzaam Silicon Valley binnen rijdt. Het hoofdkantoor van Oracle ligt langs de weg en vlak bij het kantoor van Symantec ligt Googleplex het hoofdkantoor van Google.

Symantec bestaat sinds 1982, heeft bijna 18.000 mensen in dienst die vanuit 40 landen wereldwijd actief zijn. Symantec staat hoog in de lijst van grootste software bedrijven ter wereld. Als het puur om beveiliging gaat dan staan zij op eenzame hoogte.

Onze contactpersonen uit Nederland waren ook aanwezig en hadden een erg goed programma voor ons in elkaar gedraaid in hun Executive Briefing Center. Als je kijkt naar de bedrijven die Symantec de afgelopen 6 jaar heeft overgenomen dan zie je dat zij veel, maar dan ook veel meer doen dan alleen beveiliging. Zij zijn naast beveiliging een grote speler op het gebied van onder andere software distributie, backup, authenticatie en Software Asset Management.

We hebben presentaties gekregen over de algemene strategy van Symantec, over de diensten die zij bieden vanuit de cloud, de unieke benadering die zij op het gebied van beveiliging van pc’s aan het doorvoeren zijn en overzichten van hoe al hun diensten en producten in elkaar grijpen. Erg indrukwekkend allemaal.

Zoals ik vorige week al schreef hebben wij veel geheimhoudingsverklaringen moeten tekenen. Ik kan er dus helaas niet al teveel inhoudelijk over vertellen. De onderstaande informatie is echter met enig zoekwerk vrijuit op het internet te vinden, geen probleem dus om te vermelden.

  • Symantec ziet een verandering in het virus landschap. Vroeger werd er 1 virus ontwikkeld dat op miljoenen pc’s terecht kwam, nu kan het voorkomen dat er maar 1 pc in de wereld is waar een specifiek virus op staat. Je bent dan wel uniek 🙂 De gemiddelde “Harakit” variant wordt gedistribueerd naar 1,6 pc’s over de hele wereld… Dit heeft grote gevolgen voor hoe scherp je moet monitoren als beveiligingsbedrijf.
  • Symantec heeft over de hele wereld Security Response Centers, niemand investeert zoveel in het monitoren van digitale bedreigingen als zij
  • Symantec zorgt voor de beveiliging van Windows Azure, het cloud platform van Microsoft
  • Symantec scant continu alle hackers fora op internet. Zij zijn een belangrijke bron van informatie met betrekking tot de kwaliteit van het beveiliging.
  • Zij zijn de grootste op het gebied van beveiliging vanuit de cloud, via hun Symatec.cloud (spreek uit Symantec dot cloud) oplossingen. Kijk hier voor gave real-time overzichten van actuele bedreigingen.

 

Kortom, ze nemen hun vak erg serieus, maar wat wil je dan ook als je de grootste bent in je vakgebied.

Wij waren al goed op de hoogte van het enorme aanbod van producten van Symantec. Als je echter zo dicht bij de bron alles op een rij gezet ziet, dan krijg je opeens een zeer duidelijk beeld van de strategie en de koers van dit bedrijf. Wij gaan nu samen met Symantec aan de slag om te kijken hoe het Nederlandse onderwijs nog beter door hun bediend kan worden. Dit heeft te maken met productaanbod, flexibiliteit van licenties, maar ook met communicatie rondom hetgeen zij te beiden hebben.

We gaan kijken of we in Nederland een dag kunnen organiseren waarin hetgeen wij vandaag gehoord hebben gedeeld gaat worden met onze klanten. Wij waren erg onder de indruk van de expertise die vandaag werd uitgestraald, dat werkt motiverend. Dat willen we onze klanten niet onthouden!

Op naar de volgende dag in Silicon Valley, op het hoofdkantoor van Adobe in San Jose.

Advertisement

3 comments on “Symantec in Mountain View

  1. Symantec heeft een poosje geleden bewezen een heel betrouwbare en deskundige organisatie te zijn. Voor mij onoplosbaar probleem met Symantec-product werd online opgelost. Het levert op zich al een leuk plaatje op als iemand van op afstand je pc ziet hanteren. Het is allemaal prima gelukt! Bleek uiteindelijk een doorvoerprobleem bij provider UPC te zijn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s