San Francisco

Laat ik maar meteen met de conclusie beginnen, wat een fantastische stad is dit!

Nadat we een paar dagen flink doorgewerkt hebben was het zaterdag tijd om te genieten van de stad. Adobe had ons uitgenodigd voor een fietstocht. Symantec was ook nog zeer bereid om leuke dingen te doen. Daarnaast wilden wij zelf ook nog wat rondwandelen. Veel gezien, bereid je dus maar voor op een lang verhaal 🙂

San Francisco by Bike

Absoluut een aanrader! Wij hadden het geluk dat het mooi weer was, ideaal dus voor een tocht langs de baai, over de Golden Gate Bridge met eindpunt in Sausalito. Van daaruit met de Ferry terug. De afstand van het ritje stelt niets voor, zo’n 15km. Wij hadden er echter ook een gids bij die ons continu de mooiste plekken liet zien en veel over de geschiedenis vertelde. We fietsten onder andere langs het Palace of Fine Arts, dat gebouwd is voor de wereldtentoonstelling van 1915. Een prachtig gebouw. Vanaf verschillende punten aan het water werd verteld over de geschiedenis van de brug. Iedereen kent hem van de plaatjes, we kunnen hem allemaal waarschijnlijk blindelings tekenen. En toch blijft het iets waar je je ogen niet vanaf kan houden. Als je hier woont zal het vast verdwijnen. Ik woon al mijn hele leven in Den Haag, ik zie ook niet meer dat er een prachtig kasteel midden in de stad ligt… Maar voor ons was de aantrekkingskracht enorm. We konden dus ook niet wachten tot we hem gingen beklimmen.

Een beklimming die overigens redelijk mee valt, vanaf het water door het bos even stijl omhoog en je zit al snel op gelijke hoogte met de brug. We waren van te voren gewaarschuwd voor het smalle fietspad en de drukte van racefietser. Niet normaal zoveel als er hier gefietst wordt. Ze schieten je keihard voorbij, ronduit gevaarlijk.

Het fietsen over de brug was super. Het uitzicht is fantastisch. Tegelijkertijd valt op dat er helemaal geen hoog hek is. Gemiddeld plegen er dan ook 2 mensen per maand zelfmoord op deze plek. Er staan op verschillende plekken borden waarmee ze proberen de springers tegen te houden. Geen idee of dat werkt.

Aan de andere kant van de brug kan je er vervolgens voor kiezen om nog wat heuvels te beklimmen of af te dalen richting Sausalito. Wij hebben dat laatste gedaan. Met een paar haarspeldbochten ben je weer op de hoogte van het water. Na nog een kort heuveltje tussendoor kijk je van boven op Sausalito. Een prachtige plaats aan het water. Veel winkels en restaurants aan het water. Aangezien de zon al de hele dag voluit scheen was het er erg gezellig. Aanrader om te bezoeken!

Na een goede lunch pak je vervolgens de boot terug naar San Francisco. Mooie tocht die je langs Alcatraz voert. Nog zo’n “landmark” die je eigenlijk wel kent. Van dichtbij is het toch anders :). De boot legt aan bij Pier 39 in Fishermans Wharf, hier liggen de zeeleeuwen lekker op flonders toe te kijken.

Zoals ik al zei, absoluut een aanrader om dit te doen. Het mooie weer maakte dit extra lekker, doe het niet als je geen goed zicht hebt. Juist de uitzichten maken dit een prachtige trip.

Lombard Street

In het kader van het trainen voor Alpe d’HuZes had ik bedacht dat het een goed idee was om samen met Jan Bakker (SURFdiensten en mede Alpe d’HuZesser) nog even een mooie heuvel te beklimmen in San Francisco. Dit alles met het doel om Lombard Street, “the most crookedest street in the world” per fiets af te dalen. Als je wel eens in San Francisco geweest bent dan weet je dat de heuvels best steil zijn. De weg naar het begin van Lombard Street was echter extreem stijl. Het hellingspercentage van Hyde Street is namelijk 21%. De Keutenberg in Limburg is veel minder steil. De Eyserbosweg heeft een heel klein stukje van 23%, maar dan hebben we het over enkele tientallen meters. De klim naar het begin van Lombard Street was echter zo’n 600 meter continu 21%, op een redelijk normale fiets.

Het goede nieuws was dat ik zonder afstappen bovenkwam, maar zoals op het filmpje te horen is ging het niet vanzelf… Naar beneden fietsen op Lombard Street was een mooie ervaring. Ik denk eerlijk gezegd niet dat hier vaak mensen naar beneden fietsen, laat staan Nederlanders. De kans dat ze het vervolgens filmen lijkt me ook niet groot 🙂

 

 

Fishermans Wharf

Tja, wat zullen we hier eens van zeggen. Je moet het een keer gezien hebben, je moet er ook zeker langs. Maar, toeristischer dan dit zal het niet snel worden. Als het lekker weer is is het in ieder geval heerlijk om hier rond te lopen en je ogen uit te kijken naar al het goeds dat de VS te bieden heeft 🙂

’s Avonds zijn we nog met Jacco en Erwin van Symantec gaan eten. Ook al ben ik pas over een paar dagen jarig vonden zij het nodig om mij alvast te feliciteren. Top!

Al met al een topdag met mooie indrukken. Aan het eind van de dag werden we nog even verrast doordat iemand het nodig vond om opeens vanaf de rechterbaan een U-turn te maken, terwijl wij er naast zaten. Onze taxichauffeur was niet in staat om een aanrijding te voorkomen. Gelukkig kwamen wij er zonder kleerscheuren vanaf. Toonde voor mij aan dat die fiets zo gek nog niet was…

Advertisement

2 comments on “San Francisco

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s