Microsoft Global Education Partner Summit

Deze week vindt de jaarlijkse Global Education Partner Summit (GEPS) plaats bij Microsoft. 275 Microsoft partners, uit 41 landen, komen dan samen om te netwerken en om door Microsoft bijgepraat te worden over de meest actuele ontwikkelingen. Veel presentaties, maar ook erg veel netwerken. Gesprekken voeren met Microsoft mensen en met partners vanuit andere delen in de wereld. Veel kennis opdoen, maar ook veel kennis delen.

De sessies vinden plaats op de Microsoft Campus, het hoofdkantoor van Microsoft. De campus ligt in Redmond, vlakbij Seattle. In een bosrijke omgeving hebben ze allemaal lage gebouwen staan. Het ziet er echt uit als een heerlijke omgeving om te werken. Kijk hier naar wat foto’s van de campus.  

Veel presentaties vinden hier plaats onder strikte geheimhouding. Vaak is dat terecht, een andere keer vraag je je af waar ze moeilijk over doen. Ze zeggen dat het onder NDA (Non Disclosure Agreement) valt, maar als je even goed googled / Binged dan vind je het gewoon open en bloot op internet.

De focus van Microsoft ligt erg op Cloud diensten. Deze diensten beheersen dan ook het merendeel van de presentaties.  Als je op technisch gebied wat meer wil weten over hoe het Cloud platform van Microsoft opgebouwd is, kijk dan eens hier.

Windows Phone 7 is ook een actueel onderwerp. Microsoft geeft aan dat zij zich met Office richt op pc, telefoon en Browser. Als ze praten over pc dan bedoelen ze niet alleen Windows pc’s, maar elk platform. Telefoon is niet perse een Windows telefoon, ze richten zich ook op bijvoorbeed de iPhone. Zo is de OneNote iPhone app 250.000x gedownload in eerste 2 dagen na lancering.

Er zijn inmiddels al meer dan 8.000 apps beschikbaar voor Windows Phone 7. Helaas is er voor Nederland nog geen toegang tot de betaalde apps. Het positieve daaraan is dat dat ook weer geld scheelt…

Er wordt uiteraard veel gepresenteerd over Office 365. Ze geven aan dat deze Cloud dienst voor educatie echt precies hetzelfde product is als het product dat in alle andere marktsegmenten (MKB, Enterprise) zal worden gebruikt. Zoals Office2010 voor een student hetzelfde product is als het product dat in het bedrijfsleven wordt gebruikt, zo zal Office 365 ook voor iedereen hetzelfde zijn.

Er werd heel even ingegaan op licensering van de producten 🙂

Windows Multipoint Server werd uitgebreid gedemonstreerd. Met Multipoint kan je simpelgezegd een heleboel schermen en toetsenborden aan één pc hangen. Al deze schermen functioneren als een op zichzelf staande computer. Je kan hiermee veel geld besparen op hardware. Qua licenties maakt het overigens niet uit. De schermen tellen in dat geval als een pc, maar in feite zijn ze dat ook.

Hieronder wat plaatjes over Windows Multipoint Server.

Er kwamen ook nog een paar, voor mij onbekende, add-ins voor Office2010 aan bod. Een add-in voor wiskunde en een add-in voor scheikunde (klik hier voor demo). Ik ben erg benieuwd of deze add-ins bekend zijn. Ik ben ook erg benieuwd naar mensen die ze daadwerkelijk gebruiken.

In het kader van “save the best for last” was het hoogtepunt van de conferentie toch wel het feit dat wij genoemd werden in een presentatie. Wij zijn bezig op Azure, het cloud platform van Microsoft, een dienst te ontwikkelen. Dit is dermate innovatief dat wij genoemd werden in een presentatie over Azure. Het geeft toch weer aan dat wij vanuit Nederland een uitzonderlijke positie hebben binnen de Microsoft Onderwijs organisatie. We zijn een klein land, maar wel een erg bekend klein land.

Al met al is het erg goed dat we hier weer zijn. Nederland wordt weer duidelijk op de kaart gezet, we worden volgestopt met kennis en komen vol inspiratie terug naar Nederland. Op naar de GEPS 2012!

Advertisement

One comment on “Microsoft Global Education Partner Summit

  1. Gaaf Charles dat je zo SLB ziet terugkomen bij zo’n evenement. Lijkt me een interessante bedoening daar oversees.
    Ben benieuwd naar de licensing van 365.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s