De eerste Microsoft winkel

Eind vorig jaar opende in Bellevue (een voorstad van Seattle en om de hoek van Redmond waar Microsoft haar hoofdkantoor heeft) de eerste Microsoft Store. De opening werd verricht door Steve Ballmer zelf.

De store is het antwoord van Microsoft op de kritiek uit de markt en van aandeelhouders dat zij niet “sexy” zouden zijn.

Drie winkels naast een Apple store hebben ze nu hun eigen store geopend. De eerste winkel die alleen maar Microsoft gerelateerde producten verkoopt, maar ook veel service biedt.

Gisteren had ik eindelijk de kans hier even langs te lopen en ik zal heel eerlijk zijn: Microsoft is geslaagd in haar opzet!

Deze winkel is absoluut sexy. Er is duidelijk goed gekeken naar Apple winkels, maar waarom zou je dat ook niet doen. Dat concept heeft zichzelf bewezen. Microsoft gaat echter een stap verder door, waar Apple stores voornamelijk “wit” zijn, met veel kleuren te werken.

Zie hieronder een “360 graden” filmpje, gemaakt met mijn IPhone… 🙂

Overigens viel het me op dat de Apple store (3 winkels ernaast) als antwoord haar etalage ietwat heeft aangepast. Ziet er mooi uit. Zo zie je maar weer dat concurrentie alleen maar goed is en tot vooruitgang leidt!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s