Microsoft World Partner Conference, dag 3

Dag 3 van de Microsoft WPC werd geopend door The Canadian Tenors. Klonk goed en het was meteen een verwijzing naar de locatie van de conferentie van volgend jaar: Toronto!

Na de opening was het de beurt aan Kevin Turner, Chief Operating Officer van Microsoft. Hij wordt ook wel de Chief Compete Officer genoemd, oftewel de man die de concurrentie te lijf gaat. Dat doet hij als een soort pitbull, vol overgave 🙂 Kijk hier en hier voor filmpjes van vorig jaar toen hij tekeer ging tegen Google en Apple.

Het verslag is wellicht wat lang door de vele grote plaatjes. De inhoud van de slides was soms echter van grote waarde, daarom dus de grote plaatjes…

Kevin Turner ging in op de verschillende Cloud diensten die Microsoft op dit moment aanbiedt. Het doel is dat er voor elke klant een type Cloud is die aansluit bij de specifieke behoefte van die klant.

Ook de consumenten producten werden genoemd.

Opvallend is dat Skype al op de slide stond terwijl de overname nog door de beurswaakhonden goedgekeurd moet worden.

De focus punten voor het boekjaar 2012, “Big Bets” genoemd, kwamen aan bod.

Punt 2 heeft voor een groot deel betrekking op de Microsoft Stores. Dit concept werkt, ze gaan hier dus mee door. Er zullen nog meer Microsoft winkels komen.

 

Punt 4 bevat de ambitie om door de samenwerking met Nokia op 100 miljoen smartphones per jaar te komen met Windows Phone 7.

Over XP, Office 2003 en IE6 was hij erg lovend 🙂

“Those products deserve a standing ovation. The greatest ROI for any customer in the world. They have been working for more than ten years. But you know what? They are dead!”

De hoogste tijd dus om naar Windows 7 over te stappen.

Hij liet een duidelijke slide zien over de visie van Microsoft op de consumerization of IT. Eindelijk iets hierover gezien.

Kevin Turner is berucht om zijn pittige uitspraken over de concurrentie. Hieronder een paar uitspraken van vandaag:

“We got a lot of vision on this conference, we get inspired by vision. But the reality is that vision does not pay the bills.” Tja… 

“There are no happy Siebel customers in the world, you all know that”

“Competing is a test of will. Competitors make us better. But you know what, it is fun to get up in the morning competing. It’s fun to go after them!”

Over Google

“There used to be something called Atari, a hundred years ago”, vervolgens kwam het volgende plaatje…

 

“Office 365 is nothing but a Google bud kicker”

“This is a company that has a mission statement not to do evil” (Dat hebben ze inderdaad ooit gezegd)

Over Oracle

“Let us just look at the cast of characters and you make the call whether to talk to your customers about Oracle [stilte, gelach in de zaal] I don’t know what to say anymore…”

Al met al was het een mooie sessie.

Daarna kwam Richard Branson het podium op. Leuke man die niet alleen een enorm bedrijf heeft opgebouwd, maar ook erg veel bezig is met een veelheid van goede doelen. Interessant allemaal.

De sessies van vandaag waren weer goed. De meetings ook. Kortom, weer een goede dag. Donderdag nog een aantal meetings en dan is het allemaal weer voorbij. Het was weer een week die tijdens de keynotes een heel duidelijk beeld geeft van de richting van het “grote schip” Microsoft. Tijdens de middagsessies wordt je vervolgens tot in de kleinste details bijgepraat over strategieën en productontwikkelingen. Erg nuttig.

Voor diegenen die hier ook een keer naartoe willen; volgend jaar is de WPC in Toronto. Volgens mij geen slechte plek. Op naar Toronto dus!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s