Afscheidscolumn in SLBberichten

Hello goodbye!

Ik leef al jaren in de stellige overtuiging dat ieder mens recht heeft op zijn eigen rare eigenschappen, hobby’s of verzamelingen. Nog mooier, een enkele keer stimuleer ik dat zelfs. Voor mij geldt dat ik een enorme drang heb om bepaalde voorwerpen te verzamelen. Om precies te zijn: Thunderbird voertuigen, James Bond auto’s en keycords/badges van conferenties en beurzen. Volstrekt nutteloze verzamelingen volgens mijn vrouw, die al snel gezien worden als rommel. Ik denk daar uiteraard anders over…

Thunderbirds, James Bond, daarmee zit je snel in de jeugddromen van elke man. Het heldenleven spreekt ons snel aan. Maar wat doen dan toch die keycords en badges in de verzameling?

De keycords zijn voor mij een tastbare herinnering aan momenten die ik de afgelopen jaren zakelijk heb beleefd. Bij SLBdiensten beseffen we het belang van investeren in kennis, netwerken en kijken naar nieuwe ontwikkelingen. We bezoeken veel conferenties in binnen- en buitenland om te kijken naar de meest actuele stand van zaken binnen onderwijs en ICT, het liefst kijk je zelfs een paar jaar vooruit. Tijdens die conferenties spreken we met veel verschillende softwareleveranciers, internationaal en lokaal.

Toen ik mijn kantoor aan het opruimen was, zag ik de keycords weer eens hangen en keek ik er nog eens goed naar. De SURF Onderwijsdagen, i&i, IPON, ROC-i-partners, BETT, InfoSecurity, Educause. De afgelopen 8,5 jaar heb ik veel gezien in Nederland, Engeland en de Verenigde Staten.

De badge van Educause 2008 in Orlando deed mij denken aan de eerste serieuze meeting met de wereldwijde educatie baas van Adobe. Hier is de basis gelegd voor het unieke contract dat wij sinds 2009 in Nederland hebben. De 20ste i&i conferentie in 2010, met op de dinsdagavond ervoor een goede onderwijs quiz onder leiding van Francisco van Jole. De Educause 2007 conferentie in Seattle, mijn eerste bezoek aan de Microsoft Campus in Redmond. De BETT show in 2004. De eerste keer dat ik met eigen ogen zag hoe enorm groot en complex het speelveld van onderwijs en ICT eigenlijk is.

Die complexiteit is nou net waar SLBdiensten de laatste jaren een sleutelrol in speelt. Samen met onze partners APS IT-diensten en SURFdiensten proberen wij keer op keer complexe contracten met leveranciers in de meest eenvoudige vorm aan het onderwijs aan te bieden. Toegesneden op de behoeften van het onderwijs, rekening houden met beschikbare middelen en budgeten. Een overeenkomst moet niet alleen voldoen aan de behoefte van vandaag, over 2 jaar moet de overeenkomst nog steeds voldoen aan de eisen en wensen van dat moment. Met name op de internationale conferenties krijg je hier een goed beeld van. Niet dat ze in de Verenigde Staten verder zijn met ICT en onderwijs, soms denk ik zelfs het tegendeel. Maar in de Verenigde Staten zit je wel dichter bij de bron, je spreekt daar net met andere mensen en hoort daar meer stukjes van de puzzel. Als je dan, zoals wij, wat vaker met verschillende mensen spreekt dan vallen de stukjes in elkaar en wordt de puzzel minder complex.

Voor mijzelf geldt dat ik na 8,5 fantastische jaren bij SLBdiensten en Slim de kans heb gekregen om midden in de bron te gaan werken. Silicon Valley, de plek waar vrijwel elk technologie bedrijf haar hoofdkantoor heeft, wordt de komende jaren mijn werkplek. Nog steeds met als focus het onderwijs, want daar ligt mijn hart. Een grote stap, weg van de zekerheid en weg van collega’s, scholen, softwareleveranciers, ict-coördinatoren, bestuurders en al die anderen die onderwijs en ict een warm hart toedragen. En toch ga ik het doen, midden in de bron is waar ik nu wil zijn.

Bedankt voor de mooie momenten van de afgelopen jaren, via mijn blog en via Twitter zal ik verslag blijven doen van onderwijs en ICT en mijn avonturen in de VS.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s