This Is IT!

Tja, hoe zullen we dit nu eens insteken…? Wellicht is de directe manier de beste.

Ik vertrek!

En niet alleen ik. Nee, onder mijn arm neem ik mijn hele familie mee. Waarheen? Naar de Verenigde Staten. Naar Sunnyvale, Californië, midden in Silicon Valley om precies te zijn.

Buitenlands avontuur heeft altijd al in mij gezeten. Tijdens mijn studie heb ik een half jaar in Londen gestudeerd, de buitenlandse reizen voor mijn werk heb ik altijd fantastisch gevonden. Nu kwam opeens de mogelijkheid voorbij om in het buitenland aan het werk te gaan. Een mogelijkheid die ik met 2 handen vastpak.

Zal ik Nederland dan niet missen? Zeker wel! Ik werk inmiddels al 8,5 jaar met zeer veel plezier bij SLBdiensten en Slim. Heb het bedrijf zien groeien, ben verhuisd naar een fantastisch nieuw kantoor, ben in staat geweest baanbrekende overeenkomsten af te sluiten en geniet van de mensen met wie ik werk. Het Nederlandse onderwijs is een geweldige wereld om in te werken. Onze partners SURFdiensten, APS IT-diensten zal ik missen. Daarnaast wonen we heerlijk in Den Haag, sta ik met veel plezier langs de lijn op het hockeyveld en fiets ik heerlijk met een vast groepje door Zuid-Holland. En toch… Toch gaan we ervoor?

Het avontuur lonkt. In zakelijk opzicht is dit voor mij een interessante stap. Ik krijg de kans een jong bedrijf te laten groeien. Alles dat ik de afgelopen 8,5 jaar als 2e man heb meegemaakt, mag (of moet) ik nu opeens zelf doen. Spannend, leuk en wellicht ook eng. Ik ben er echter van overtuigd dat ik het kan, dus doe ik het.

Het avontuur lonkt zeker ook op persoonlijk gebied. De uitdaging voor Barbara, de 3 dametjes en mij is enorm. De kans om eens iets anders van de wereld te zien, een andere cultuur, de natuur en het klimaat wilden wij onze dochters niet onthouden. Hetgeen wij gaan zien zullen ze ons nooit meer afnemen. Natuurlijk wordt het niet allemaal even leuk. De kinderen zullen moeite hebben met de taal, ze zullen nieuwe vrienden moeten maken en moeten wennen aan de cultuur. Ook wij zullen tegen barrières aanlopen. En toch, toch gaan we ervoor. Er stonden namelijk veel meer plussen dan minnen op ons lijstje.

1 maart ga ik in de VS aan de slag, 24 februari is mijn laatste werkdag. Pas aan het einde van het schooljaar komen Barbara en de kinderen naar Sunnyvale. Een paar eenzame maanden dus, aan beide kanten van de Oceaan…

En toch 🙂

Kortom, zoals de titel al zegt “this is it”. Gelukkig hebben we nog dit blog, Twitter, Facebook, Skype en e-mail. Echt weg ben je tegenwoordig nooit meer. Maar elkaar even zien op een (onderwijs)conferentie, tijdens een vergadering, langs het hockeyveld of op de fiets is er even niet meer bij.

We houden contact!

Oh ja, als je wil weten waar ik aan de slag ga, kijk dan even bij DiractionUSA.

Als je meer wilt lezen over onze belevenissen volg dan ook het blog van Barbara, StorkfamilygoesUSA.

Advertisement

7 comments on “This Is IT!

 1. Cool. Enne, 1 ding:
  Je kinderen gaan helemaal geen moeite hebben met de taal. Dacht ik ook. En iedereen met ervaring zei dat het niet zo zou zijn. Het was ook niet zo. Na 3 weken school spraken ze BBC-Engels, en dat doen ze nu nog steeds. Vloeiend. Echt, je schrikt je rot van je eigen kroost.

  Succes! 🙂

 2. Charles,

  Wat een uitdaging. Volgens mij is die inderdaad op jou lijf geschreven. Heel veel succes met je nieuwe uitdaging. Voor die tijd hoop ik je persoonlijk nog even gesproken te hebben.

  Groeten – Pieter Klijs

 3. Wauw, wat een fantastische uitdaging! Ben tijdens mijn huwelijksreis verliefd geworden op Californië en helemaal op San Fransisco. We hebben het er al geregeld over gehad of zo’n stap niet iets voor ons zou zijn, dus ben wel beetje jaloers.. Veel succes en plezier!

 4. Hee Charles,
  Wat een move kerel! Geweldig toch dat dit op jullie weg komt! En wat je zegt: wat er ook gebeurt, die ervaring neemt niemand jullie meer af.
  Ik wens jou en je gezin dan ook alle goeds en hoop dat je dit kikkerlandje niet te snel vergeet. Mocht je via je nieuwe bedrijf dingen tegenkomen waar wij ook wat aan kunnen hebben, dan hoop ik dat je ons op de hoogte stelt.
  Organiseer je nog een (virtele) vaarwel party?

 5. Hoi Charles,

  Echt Bizar veel RESPECT man !!
  Ik wou dat ik zo veel lef had als jij !!
  Ik hoop dat je daar een enorme mooie tijd gaat hebben en dat je maar veel leuke dingen mag doen.

  Ik hoor graag van je wat je daar allemaal gaat doen ?
  Groeten en veel plezier voor jou en je gezin.

  Arie Anker
  Stichting Kennisnet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s