BETT Show 2012

De BETT Show 2012 staat weer op het punt van beginnen. Ook dit jaar gaan we hier weer heen met een team van SLBdiensten en Slim.nl om te praten met soft- en hardware leveranciers en inspiratie op te doen. 2 dagen bomvol met afspraken, nieuwe indrukken, weerzien van oude bekenden, inspiratie opdoen en relaties aanhalen.

Ikzelf heb dit jaar heel bewust mijn agenda iets minder volgeboekt dan de afgelopen jaren. Eén afspraak per dagdeel, een lunch en een diner afspraak is het maximale dit jaar. De reden daarvoor is dat ik toch echt weer eens de tijd wil hebben om op de beursvloer rond te lopen, iets waar ik de afgelopen jaren nooit tijd voor had.

Interessant zal dit jaar zijn om te zien wie er allemaal wel en niet op de beurs staan. Zo weet ik bijvoorbeeld dat Adobe, toch al jaren met een grote stand aanwezig, dit jaar niet aanwezig is. Zij geven hun spaarzame budgeten liever op andere plekken en op andere manieren uit. Ik ben er nog niet achter wat ik wel of niet uit een aan- of afwezigheid kan afleiden, maar vanuit het oogpunt van “sensatie” is het leuk om in de gaten te houden.

Op de beursvloer ga ik op 2 gebieden focussen:

–          Webbased applicaties

–          Content.

Ik voorzie dat er de komende jaren meer en meer leveranciers via het web zullen worden aangeboden. Bedrijven en dus ook scholen hebben domweg geen zin meer (en geld voor…) in ingewikkeld en tijdrovend beheer. Ik verwacht op de BETT te zien dat hier weer grote stappen gemaakt zijn.

Daarnaast ben ik van mening dat content enorm belangrijk gaat worden en dan met name in combinatie met hardware. Kijk naar de iPad en Adroid tablets en hun bijbehorende app stores. Als Windows een leidend besturingssysteem wil blijven dan zullen er Apps en content voor beschikbaar moeten komen. Zo niet, dan wordt Windows voorbij gestreefd door IOS en Android. Webased applicaties zullen device onafhankelijk zijn, die zijn dus vrijwel altijd platform onafhankelijk. Content zal meer en meer via de Cloud tot ons komen, maar sommige producten zullen we nog lange tijd op de pc blijven installeren. Reden hiervoor kan zijn dat de Cloud gewoon nog niet klaar is voor dergelijke toepassingen of dat het nog niet zo is dat we overal en altijd de beschikking hebben over internet.

Ik hoop op de BETT met name leuke, nieuwe producten tegen te komen, waarvan ook al referenties beschikbaar zijn. Een leverancier kan nog zo vaak zeggen dat zijn product het mooiste ooit is, uiteindelijk hoor ik liever wat het onderwijs ervan vindt. In onze intermediaire rol weegt het belang en de mening van het onderwijs namelijk het zwaarst!

Ik zal proberen dagelijks een update te plaatsen, via Twitter zal ik ook “live bloggen” van de beursvloer.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s