Kindle Fire, een eerste indruk

Mijn Kindle Fire is binnen. Precies één week na bestelling bij Amazon.com is hij thuis bezorgd. Het bestellen van de Kindle Fire is een uitdaging op zich, aangezien Amazon de Kindle Fire niet buiten de Verenigde Staten levert.

Gelukkig bestaat er een soort schaduwwereld, waar niets is wat het lijkt. Bij Shipito was binnen 10 minuten een adres in de VS aangemaakt, een suite in Oregon. Waarom Oregon? Omdat dat een staat is zonder sales taks, scheelt weer geld. Nadat ik de Kindle op een maandagavond had besteld werd hij donderdag in Oregon afgeleverd. Na wat controles kon ik hem meteen door laten sturen naar Nederland. 4 dagen later was hij hier.

De doos waarin de Kindle geleverd wordt is praktisch voor verzending. Aangezien we de afgelopen jaren allemaal verwend zijn door Apple op het gebied van verpakkingen, ging ik er vanuit dat ik na het openen van de doos een sexy verpakking aan zou treffen. Niets was minder waar, na het openen lag de Kindle op mij te wachten. Minpunt? Ja. Te verklaren? Welicht… Amazon levert $ 50 per Kindle in op de kostprijs, ze verkopen hem voor “slechts” $ 199. Ze willen de prijs duidelijk niet opdrijven door de verpakking. Toch was het een teleurstelling.

Toen ik de Kindle uit de verpakking haalde was mijn eerste gedachte: “Wat is hij zwaar”. Ik weet nog goed dat dit ook mijn eerste gedachte was toen ik voor het eerst een iPad in mijn handen pakte. Kennelijk verwachten we nu eenmaal dat dit soort devices licht zijn.

Zodra je de Kindle aanzet gebeurt er iets moois, hij staat namelijk al op jouw naam. “Welcome C.T.Stork” Na bevestigen van je identiteit worden meteen jouw eerder aangeschafte boeken binnengehaald. Ik had ooit een boel gekocht in de iPhone Kindle app, dat boek stond op mijn Kindle. Bij het openen van het boek opende het op de pagina waar ik op mijn iPhone gebleven was, indrukwekkend hoe makkelijk dat tegenwoordig allemaal gaat.

De Kindle ziet er overzichtelijk uit en is gebaseerd op Android Gingerbread, dat door Amazon op maat gemaakt is. Aangezien dit een eerste indruk verslag is ga ik er niet diep op in. Het werkt allemaal goed, de browser werkt prettig. Best handig om weer eens een tablet te hebben met een browser die Flash ondersteunt 🙂

Nadeel van de Kindle is dat een groot deel van de Amazon store buiten de Verenigde Staten niet beschikbaar is. Films, tv-series en muziek zijn niet te downloaden. De appstore is niet te activeren. Hier schijnt een work-around voor te zijn, namelijk een Amerikaanse creditcard gebruiken. Ook dit is in mijn nieuw ontdekte schaduwwereld redelijk eenvoudig te regelen. Via USunlocked kan je een virtuele Visa card aanvragen. Het gaat relatief eenvoudig, de autorisatie gaat er een paar dagen overheen. Ik verwacht snel een geactiveerde virtuele kaart te hebben, laten we hopen dat het dan allemaal werkt.

Als je je Kindle via een USB kabel aan de pc hangt dan zie je een overzichtelijke mappen structuur. Je kan hier gewoon muziek en video in de mappen plaatsen. Video in mp4 formaat speelt hij gewoon af op je device.

Eerste indruk is dat het een mooi apparaat is, enorm gericht op consumeren. Buiten de VS moet je echter accepteren dat niet alles het doet en dat je veel omwegen moet bewandelen om wat meer functionaliteit te krijgen. Op naar de volgende indrukken, ik ga nu even mijn aangeschafte autobiografie van Steve Jobs lezen.

Advertisement

3 comments on “Kindle Fire, een eerste indruk

      • Balen, dan kan je beter een boek laten liggen. Side loading is gewone android Apps gebruiken ipv de officiële Amazon app

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s