IPON2011

De IPON2011 zit er weer op. Als mede organisator en initiatiefnemer kunnen we als SLBdiensten niets anders doen dan concluderen dat het wederom een zeer geslaagd twee daags evenement was.

Kijkend naar het enorme aantal bezoekers en de uitpuilende sessies laten we nu toch echt heel duidelijk zien dat er in een paar jaar tijd een “stevige” onderwijs en ICT conferentie opgestaan is, waar duidelijk behoefte aan is. Een evenement waar het onderwijs zich uitgebreid kan laten informeren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderwijs en ICT. Een evenement waar je als toeleverancier erg goed in gesprek kan met je primaire doelgroep, de ICT betrokkenen, beïnvloeders en beslissers in (voornamelijk) het Primair en Voortgezet Onderwijs.

Ik wil eigenlijk geen aandacht meer besteden aan de discussie over de grote hoeveelheid evenementen en aan leveranciers die er samen met directe concurrenten voor gekozen hebben om niet naar de IPON te gaan. Toch wil ik nog één keer kwijt dat de bezoekers aantallen bewijzen dat de IPON een hoog gewaardeerde conferentie is, de feedback die ik van de aanwezige leveranciers heb gekregen gaf hetzelfde beeld. De behoefte is er dus!

Wat was er de afgelopen twee dagen allemaal te zien?

Keynotes van Tim Rylands (ABSOLUUT kijken op zijn site), Fons van den Berg, Dieter Mockelmann, Julian Seymour. Meer dan 100 andere sprekers tijdens de workshops, sessies en presentaties in de theaters, op de vele pleinen of in de stands. Daarnaast was er nog  ‘De dag van de ICT-coördinator’, uitgevoerd door de Vereniging i&i, De Digischool Vrijmarkt (Erik Verhulp/ Stichting Digitale School),  De Klas van de Toekomst (verzorgd door Johan Hof), het Mediaworkshopplein o.l.v. de Waag Society, het schaaksimultaan met Hans Böhm (aangeboden door slim.nl), De Teachmeet met Fons van den Berg,  de IPON Awards (door Louis Hilgers, kijk hier voor de winnaars ), de Conferentie ‘Gewoon Speciaal’, verzorgd door Jack Vlassak en de Conferentie ‘Tijd voor Mediawijsheid’, verzorgd door Mediawijzer en Kennisnet. Ongetwijfeld ben ik nu wat vergeten, maar het zal duidelijk zijn, er was vreselijk veel te doen.

Hoogtepunt voor SLBdiensten en slim.nl was ongetwijfeld onze nieuwe stand. Wat waren we trots en wat zag het er goed uit.

Samen met Martin Smelt en i&i-ers René Franquinet en Jan van der Vlies stond ik aan de basis van de “Dag van de ICT-coördinator”. Volgens mij was deze dag een succes. Ik hoop ook van harte dat hiermee aangetoond is dat er nog steeds behoefte is aan ICT-coördinatoren en aan een overkoepelend orgaan zoals de Vereniging i&i.

Als ik een kanttekening zou moeten plaatsen dan zou die op het gebied van de “Innovatie” zijn. De jury van de IPON awards gaf tijdens de uitreiking ook al aan dat zij helaas niet heel veel innovatieve producten was tegengekomen. Dat was andere jaren wel eens anders. Was dit een probleem voor de bezoekers, werd dit als storend ervaren? Volgens mij niet. Tijdens veel sessies bleek dat innovatie in deze tijd van bezuiniging nu eenmaal onder druk staat binnen de school. De allernieuwste snufjes is op dit moment wellicht iets minder behoefte aan. Maar de snufjes van vorig jaar zijn voor de meesten van ons ook nog heel erg nieuw en innovatief. Kortom, wat mij betreft geen probleem.

Al met al zal het duidelijk zijn dat de IPON2011 een zeer geslaagd evenement was. Op naar 2012!!!

Advertisement

6 comments on “IPON2011

  1. Goed verhaal inderdaad. Ik hè maar een klein stukje meegemaakt (donderdagmiddag) maar was onder de indruk van wat er te zien was en geboden werd. Volgend jaar zeker weer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s