iPhone spelling, deel 2…

Een paar maanden geleden heb ik geblogd over de iPhone spellingssuggestie en de meest vreemde suggesties die je daar soms krijgt. Ik heb daar aangegeven dat ik zou blijven zoeken naar vreemde suggesties. Echt zoeken hoeft gelukkig niet, mijn eigen iPhone geeft dagelijks voldoende voorbeelden…

Een paar maanden geleden wilde ik het woord “fietsliefhebber” in een tweet plaatsen. Afgezien van het feit of dit nou wel of niet correct gespeld is kreeg ik hier meerdere, steeds weer afwijkende suggesties gepresenteerd. Vaak ronduit ranzig, het vreemde is dat mij iPhone wel vaker met ranzige spellingsuggesties komt. Elk verwijt dat dit ligt aan de woord keuze van de gebruiker doe ik (uiteraard) af als flauwekul. De meeste woorden zal ik namelijk nooit en te nimmer in een mail of tweet zetten en laat ik daarvoor mijn telefoon nou het meest gebruiken…

Terug naar de fietsliefhebber. Zie hieronder de suggesties die door Apple/iPhone op mij afgevuurd werden. Uitermate irritant want elke keer dat je even niet oplet wordt het woord geplaatst en kan je weer opnieuw beginnen.

 

Ongevraagd komt er een orgie, ene Jeff en een diersoort mijn scherm binnenvliegen, terwijl ik toch echt steeds hetzelfde probeer in te typen. Schiet mij maar lek, geen idee meer hoe het algoritme op de achtergrond werkt.

Een paar weken later zat ik in een sessie over legaal gebruik van Microsoft licenties. Interessant onderwerp voor een bedrijf als SLBdiensten. Tijdens de sessie werd de “how to tell” website genoemd. Op deze site wordt uitgelegd hoe je kan zien of je gebruik maakt van legitieme Microsoft software.

De suggesties waar mijn iPhone nu mee kwam neigen bijna naar smaad 🙂 . Dit doet denken aan opzettelijk de boel saboteren. Maar tegelijkertijd is het wel erg geestig.

Tja…

Tot slot, om echt te bewijzen dat er wildvreemde woorden tevoorschijn komen, het volgende plaatje. Ik wilde een mail sturen over onze CRM guru. Apple suggereert echter dat hij iets anders is. Ik zeg maar even niets meer.

Wordt vervolgd!

Advertisement

One comment on “iPhone spelling, deel 2…

  1. Beste Charles,
    Het kan natuurlijk zijn dat je deze spellingssuggesties niet wilt missen, maar als dat wel zo is… je kunt het uitzetten!

    groetjes,
    Maaike

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s