Microsoft World Partner Conference 2011

Vorig jaar ben ik voor het eerst naar de Microsoft World Partner Conference geweest. Een conferentie van een week met ’s ochtends keynotes en ’s middags honderden sessies over niets anders dan Microsoft technologie, visie, strategie, diensten en nog veel meer. Alleen hier krijg je een beeld van het enorme bedrijf dat Microsoft eigenlijk is. Software, Cloud, mobiele telefonie, XBOX. Als je alles achter elkaar gepresenteerd krijgt dan wordt opeens helemaal duidelijk waar zij naartoe willen en hoe zij denken dat technologie ons leven gaat bepalen.

Het hele jaar heb ik geprofiteerd van alles wat ik vorig jaar gehoord heb. Reden om dit jaar dus weer te gaan. Daarnaast is dit ook een prefecte ontmoetingsplek voor alle internationale contacten die we de laatste jaren hebben gelegd. Zwitsers, Canadezen, Australiërs, ik ga ze allemaal weer zien en met elkaar gaan we weer ervaringen delen op het gebied van onderwijs, ICT en Microsoft.

Punten die dit jaar mijn bijzondere aandacht hebben zijn de volgende:

  • Office365
  • License mobility. Mooi begrip 🙂 , waar het om gaat is dat nu nog vrijwel alles lokaal geïnstalleerd wordt. Als het aan Microsoft ligt gaan we op meer en meer gebieden echter de Cloud in. Hoe gaan we dan om met licenties, hoe voorkom je dat je dubbel licenseerd.
  • Virtualisatie en software distributie
  • Software Asset Management

En ongetwijfeld hoor ik op dag één nog iets anders dat dermate interessant is dat er nog een aandachtspunt bijkomt.

Alles bekijk ik natuurlijk door mijn “educatiebril”. Wat zouden Nederlandse onderwijsinstellingen hiermee kunnen/willen/moeten is de vraag die ik me steeds stel.

Ik zal in ieder geval mijn best doen om dagelijks een verslag te plaatsen. Nu ga ik me eerst maar eens mengen tussen de 15.000 andere bezoekers, uit 130 landen. Klein overzichtelijk groepje dus…

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s