Microsoft World Partner Conference, dag 1

De Microsoft World Partner Conference (WPC) is nu dan echt begonnen. Het stadion waarin we de keynotes worden gehouden is het Staples Center, de thuisbasis van onder andere de LA Kings (IJshockey) en de LA Lakers (Basketbal). De sessie vinden plaats in het Los Angeles Convention Center. De komende dagen zijn beide locaties de thuisbasis van Microsoft.

 

De aftrap vond plaats door World Order, een spectaculaire groep artiesten uit Japan. Het filmpje heeft niet de beste kwaliteit, maar is daardoor niet minder spectaculair. Vooral rond de 58 seconden is het indrukwekkend.

Meteen daarna opende Jon Roskill, verantwoordelijk voor het partnerkanaal de conferentie. Een korte toelichting over hoe het het afgelopen jaar met het partnerkanaal was gegaan en wat er de komende dagen op het programma staat. Interessant feit dat hij vertelde was het volgende :

“De omzet uit het hele partner kanaal dat met Microsoft te maken heeft is $ 580 miljard. Stel dat het Microsoft kanaal een land was, dan zou het qua economie het 19e land in de wereld zijn. Tussen Indonesië en Zwitserland in.”

Vervolgens was het de beurt aan Steve Ballmer.

 

Als altijd boordevol energie, enthousiast, betrokken en zeker in staat een erg goed verhaal te houden. Tussen de regels door werd er af en toe een sneer uitgedeeld richting andere leveranciers.

“Het afgelopen jaar zijn er 350 miljoen windows pc’s verkocht. Meer dan 20 miljoen, hoewel 20 miljoen nog steeds teveel is. “Last time I checked 350 was a lot more than 20″. Duidelijke verwijzing naar Apple.”

Zelfspot is hem gelukkig ook niet vreemd, getuige de volgende quote met betrekking tot de Windows Phone:

“We went from very small numbers in small devices last year, to very small numbers in this year…”

Het hele stadion moest hard lachen, gelukkig kon hij er zelf ook een beetje om lachen 🙂 Zie hier wat nu.nl hierover te zeggen had.

Uit het verhaal van Steve Ballmer werd nog eens duidelijk dat Apple, Google, VMware en in mindere mate Oracle door Microsoft nog steeds als de grote concurrenten worden gezien. De komende dagen horen we hier vast nog meer over.

Gedurende zijn keynote somde hij een aantal indrukwekkende cijfers op. Hieronder een samenvatting:

  • 400.000.000: Het aantal Windows 7 licenties dat tot nu toe is verkocht.
  • 100.000.000: Het aantal Office 2010 licenties dat In het jaar na de lancering is verkocht.
  • 50.000: Het aantal bedrijven dat de afgelopen twee weken, sinds de lancering, een trial voor Office 365 heeft geactiveerd.
  • 1.000: Het aantal dagen dat Microsoft Windows XP nog ondersteunt. Hierna kan je het nog wel blijven gebruiken, er zullen echter geen updates meer beschikbaar komen. Aangezien het besturingssysteem oorspronkelijk uit 2003 stamt is het ook wel tijd om op iets anders over te stappen… Ook dit was, via een omweg, opgepikt door nu.nl
  • 76: Het percentage van servers dat verkocht wordt met Windows erop.

Tijdens de middag sessies veel interessante dingen gezien en gehoord. Wat er voor mij uitsprong zijn 2 nieuwe initiatieven die nog erg in de kinderschoenen staan. Omdat ik echt denk dat dit mooie initiatieven zijn om in de klas te gebruiken hoop ik dat men hierop door ontwikkelt. Het gaat om de producten “Montage” en “Company Crowd”

 

Montage

Met Montage maak je in een paar enorm eenvoudige stappen een internet pagina boordevol met informatie die je zelf gekozen hebt. De pagina wordt gevuld met realtime informatie die door Bing gezocht en geïndexeerd wordt, daardoor is hij altijd actueel. Een mooi tool om in de klas mee aan de slag te gaan. Laat groepen een eigen onderwerp adopteren en daar wekelijks, dagelijks verslag van doen. Je kan het natuurlijk ook e goed voor je zelf gebruiken voor je eigen “trending topics”. Ik heb er al lekker mee gespeeld, je maakt binnen een paar minuten echt mooie dingen.

 

Company Crowd

Dit gaat een beetje uit van het zelfde principe als Montage, maar hier is er al een heleboel werk voor je gedaan. Via Company Crowdkan je snel en makkelijk de voor jou relevante info vinden over bedrijven. Je kan filters plaatsen voor nieuws dat je juist wel of niet wil zien. Je kan onderdelen verwijderen. Allemaal erg eenvoudig en handig. Ook hiervan hoop ik dat het blijft bestaan. Het hele Company Crowd project is trouwens pas een paar weken geleden binnen Microsoft begonnen, indrukwekkend om te zien hoever je al kan komen in zo’n korte tijd.

 

Verder nog wat sessies gevolgd over hoe men hier de toekomst ziet. Leuk om te zien, maar met een beetje creativiteit kom je daar zelf ook wel achter. Over niet al te lange tijd zullen we in ieder geval kunnen praten tegen alle devices. Op onze eigen televisie zal je alleen nog maar informatie te zien krijgen die op grond van ons eigen profiel voor ons relevant geacht wordt.

Heerlijk, een leven zonder nadenken en zonder keuzes. We zullen het allemaal wel zien 🙂

Morgen volgt een verslag van dag 2.

 

Advertisement

One comment on “Microsoft World Partner Conference, dag 1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s